Algemene werkwijze

in veel dating sites zijn het afgelopen jaar advertenties te zien geweest van wondermooie jonge Thaise vrouwen die een partner zoeken in Nederland.  Deze advertenties zijn op  verschillende manieren opgesteld, maar komen allemaal op het zelfde neer:   "Ik zoek een man tussen 20 en 55 jaar met een goed hart, die mij in Nederland een toekomst kan geven. een huwelijk is niet uitgesloten.. " Als men op zo'n advertentie reageert komt zo'n Thaise dame al gauw met de mededeling dat ze dolgraag naar Nederland komt, maar dat ze nog niet genoeg geld voor een ticket heeft..  Dit wordt echt goed gespeeld.  Niemand zal echt direct geld overmaken en meestal  zal dus om zeker heden omtrent de identiteit worden gevraagd.  Hierop wordt een JPG van een paspoort gestuurd dat de indruk wekt dat het hier gaat om een legitieme persoon. De dame van deze foto adverteerde in  "Mai" met als e-mail adres de naam Mayloe Buanglung bij operamail. Later blijkt zij  meerdere adressen te gebruiken.  Na enige  correspondentie  zegt zij echter Yu Pianchwingram te heten en een JPG van een paspoort  doet ook vermoeden dat het hier om een bestaand persoon gaat (klik op de afbeelding om het op ware grootte te zien..)   op de detail uitsnede rechts is te zien dat het hier om een zeer slechte vervalsing gaat maar dat valt pas op na nadere bestudering.

Het  verhaal vervolgt dat ze met vriendinnen in een topless gogo bar werken en dat leven uit willen... Ze heeft al de helft van de prijs van een ticket gespaard en zoekt iemand die haar helpen wil met de andere helft..  Het gaat dan om een bedrag van rond de duizend tot tweeduizend Euro en alles wordt heel aannemelijk gemaakt met daadwerkelijke eisen die op de visum aanvraag staan .
Dit zielige verhaal trekt het slachtoffer over de streep en die vraagt om een rekening nummer om het geld naar over te maken .  Dan komt ze met de suggestie om het via Western Union, telegrafisch over te maken, dan heeft ze het binnen het kwartier na storting tot haar beschikking... 

Deze service wordt verleend door TRAVELEX,  en heeft voor de oplichters als voordeel dat men en katvanger het geld kan laten ophalen zodat ze zelf op de achtergrond blijven..

Het spelletje wordt tot het einde doorgespeeld, tot aan de vlucht die ze neemt om naar Nederland te komen, het slachtoffer staat dan voor niks te wachten, en komt er vaak dan pas achter dat hij is opgelicht.. Het overgemaakte geld is hij kwijt.... naar schatting heeft deze dame op deze manier al meer dan 20.000 Euro opgestreken....

  

De afbeelding van deze mooie aziatische dame (waarschijnlijk een fotomodel) wordt gebruikt bij de naam Fongchan Intasuk, roepnaam: Oo (spreek uit als "oh")die haar doel in BelgiŽ zoekt.
Hier komt een nieuw verhaal om de hoek kijken , ze is zogenaamd in Nederland geweest  heeft hier gestudeerd, en heeft dit goed afgerond. Volgens haar zeggen heeft haar professor (waar nooit een naam van genoemd wordt) in die tijd garant voor haar gestaan, en ze heeft zelfs een onkosten vergoeding gehad in die tijd..een beetje wazig allemaal, maar het zou mogelijk kunnen zijn, maar dan komt het gesprek op geld......
Omdat ze naar Europa gaat moet ze een  garantie betalen aan aan de thaise belasting van maar liefst 900 Euro ..  Ze beweert ook een aanvraag voor een visum met een werk vergunning van een jaar te hebben .. Iets wat bij navraag bij de belgische overheid onmogelijk waar kan zijn.    Later verandert ze de verklaring van die 900 Euro die ze nodig heeft, als moet ze 10 Euro per geldige dag van haar visum betalen, ook dat is de grootst mogelijke onzin. Dan stuurt ze een copie van haar visum voor belgiŽ dat ze heeft, wel gek dat ze daar 68.17 in Nederlandse guldens aan leges voor moet betalen.   Nadere bestudering van ook dit visum brengt ons weer bij de oude manier van vervalsen die al bekend is van de andere Visa die al op deze site verzameld zijn... Gewoon met een teken programma een paar lege stukjes over de originele tekst zetten en de nieuwe er overheen typen, met dat zelfde teken programma. De nieuwe letters zijn daarom dan ook veel scherper dan de achtergrond zoals de uitvergroting rechts laat zien. Het paspoort heeft voor het eerst een ander nummer dan alle andere eerdere vervalsingen, maar net zo goed nep en op de zelfde manier bewerkt en te herkennen zoals uit de deelvergroting links weer te zien is.
Wat de verhalen ook zijn, zodra als er om geld wordt gevraagd moet men gewoon op de hoede zijn.  Het contact werd door deze dame verbroken toen haar slachtoffer aanbood om naar Thailand te komen om alles samen met haar te gaan regelen..
Dit was het verhaal zoals het een  Belgische man is overkomen die dankzij de informatie op datingbedrog.nl  zijn geld gelukkig nog op de bank heeft staan..
Helaas zijn er waarschijnlijk nog  andere mannen met thaise dames aan het corresponderen die zich met het zelfde verhaal in de luren laten leggen..  Help datingbedrog.nl nog meer mensen te waarschuwen door zoveel mogelijk anderen te vertellen van het bestaan van onze site.