English (this is google translation of this page, it may not be perfect but atleast it gives an impression)


Tros opgelicht heeft een hele uitzending gewijd aan westafrikaans oplichters KLIK HIER voor meer informatie
 

Je kent ze wel , die immens populaire websites waar je een profiel kunt plaatsen en een grote vriendenkring kunt opbouwen, er zijn er veel meer dan deze drie hier boven en allemaal en allemaal populair, ook bij oplichters.
Op deze website zullen hoofdzakelijk oudere mannen en vrouwen berichtjes krijgen van mooie jonge dames of knappe kerels die zeggen dat ze uit de Verenigde Staten  komen maar nu even in een Afrikaans land wonen
Wat het verhaal ook is , ze wonen altijd in een ander land dan waar ze zogenaamd vandaan komen
Als je een beetje engels kent zullen je al gauw de vele taalfouten opvallen, ik heb ze in onderstaand voorbeeld (overigens ook weer een echt ontvangen mailtje) een ander kleurtje gegeven:


hello good morning how are u ?
hope that u are feelings fine as i do so.My name is Mary Louisa,am from NewYork state i am living together with my mother in ivory coast.
I do have 1m71 and 69kg and i do have 34year old ,i have never married before and i do not have kids also. I am here this morning to seek for a serious,honnest,loyal and understanding man that would like me and understand me well and bether and that would like to treat me as well too.And make the rest of my life with him.so this is my msn if u wish to know me too u can write to me or ajust me and i will answer u back and send u my pics also ok .do wish u a nice day from mary louisa this is my msn mary2fine@live.fr

Het is door te vele spel en taal fouten al gauw duidelijk dat dit geen echte Amerikaanse vrouw is.
Die foto is waarchijnlijk gepikt van internet en ik weet zeker dat deze vrouw er niets mee te maken heeft..
En het verhaal is altijd het zelfde : een Amerikaanse vrouw , woont bij een familie lid ergens in Afrika , zij heeft plotseling geld nodig omdat er thuis iets ergs is gebeurd , of ze moet het land uit , kan alles zijn, ze heeft dus dringend geld nodig.
Ze vraagt jou dat via WesternUnion of MoneyGgram aan haar te sturen en als je dat dan ook doet, zitten ze weer in een west afrikaans dorp te lachen tot ze er buikpijn van krijgen , weer zo'n stomme westerling die er in is getrapt ..
En jij bent je geld kwaijt , en een enorm stuk van je vertrouwen in de mensen ..
Als je geld met WesternUnion of MoneyGgram verstuurt is dat naderhand niet meer te traceren , .....Nee echt niet !
En daar maken die oplichters handig gebruik van , meer dan een stads naam en een valse vrouwen naam weet je niet, want ze zullen het zo spelen dat ze zich niet hoeven te legitimeren maar met een speciaal wachtwoord het geld kunnen krijgen..
Waterdicht ..

Maar de oplichter kan ook in uitstekend engels corresponderen en dingen opnoemen die via internet te controleren zijn , de verhalen zijn vaak perfect samengesteld

De tactiek is om eerst het vertrouwen te winnen , en dat doen ze door zich uit te geven voor een Amerikaanse vrouw/man.. 
Maar het geld wat ze aftroggelen moet toch naar het land van de oplichters toe, vandaar dat ze van alles verzinnen om hun land aan het oplichters verhaal te koppelen


linkruil:


DatingNederland helpt mee in de strijd tegen dating oplichters en verdient deze link


www.Tagged.com
Tagged is echt een aanrader en echt een hele leuke website om een sociaal netwerk op te bouwen.
Met spelletjes die je onderling kunt spelen, en  een uniek spelletje "meetme" om gewoon door elkaar heen mensen te zoeken waar je dan op kunt klikken en zien of ze ook op jou klikken zodat je een match hebt .
Van dit spelletje wordt ook weer misbruik gemaakt van scammers , dit zijn ook weer oplichters die je met een mooi bericht geld proberen af te troggelen dat je dan weer via Western Union of Moneygram moet versturen

Je moet dus wel goed opletten of de contacten die je opdoet wel echt zijn , en gelukkig kom je daar zo achter omdat andere tagged leden je er mee helpen door aarschuwingen op zo'n profiel te plaatsen .
Deze scammers kun je vaak herkennen aan dat ze net lid zijn, maar 1 foto hebben en dat is dan ook nog vaak duidelijk een fotomodel.  er staat gelijk meestal een Yahoo messenger ID bij ..
Meestal weet je dan wel genoeg,
Twijfel je ?  je kunt gerust via tagged met ze mailen , geef alleen nooit je eigen e-mail adres of je MSN voor je echt zeker bent en de op deze pagina beschreven waarschuwingen kunn je yhelpen om te bepalen waar je mee te maken hebt ..

Ook op tagged heb je scammers die je naar een andere website willen lokken , ga daar nooit op in !!

Je hebt ook veel jonge filipijnse meisjes die mannen profielen aan klikken, meestal zijn die wel echt , en hopen dat je naar hun webcam komt kijken op een betaalde site ..
Dit maakt ze echter nog geen scammers want ze zijn er heel eerlijk over en moeten toch ergens een geld mee verdienen in een arm land , je kunt er ook heel leuk mee corresponderen ..
Ik bedoel hier mee te zeggen, denk wel even na voor je oordeelt..

Hier een paar leuke plaatjes die je op zo'n fakers profiel kunt plaatsen om je mede tagged gebruikers te helpen om er niet in te trappen (ze zijn hier verkleind maar je slaat ze op in volle grootte.)

  
 

Ik kan niet te vaak zeggen:
Maak NOOIT maar dan ook NOOIT geld over naar iemand die je nog nooit gezien hebt.


Je kunt ook gemaild worden door een prachtige Thaise / Russische / Filipijnse  dame die dolgraag naar jou toe wil komen en je van alles vertelt om maar geld van je los te krijgen.. je krijgt zelfs scans van (vervalste) paspoorten en bergen foto's, die meestal van een fotomodel of actrice zijn uit die landen..
Ik heb nog een voorbeeld van een paar jaar geleden :

Deze dame heette zogenaamd Angelie Ghankham , maar dit gezicht verscheen ook met andere namen.
Ze schrijft keurig engels en komt ook met (vervalste) visum papieren van de Nederlandse ambassade om "haar" slachtoffers over de streep te halen om maar vooral geld over te maken... 

klik hier voor meer foto's      Klik hier voor de algemene werkwijze

 
Naam: Angelie Ghankham
geboren:18 Januari 1975
paspoortnummer: L 534370
wonende: Soi Chidlim 28
Mae Hon Song
Thailand

Klik hier voor nog meer valse paspoort voorbeelden

Dit paspoort fragment is vervalst en dit kun je met een programma als paintshop pro zo maar herkennen als je het maar ver genoeg vergroot.
Trouwens,
de echte naam van het meisje op de foto is: Janie Tienphosuwan en ze is een Thaise soap actrice  en heeft hier helemaal  niks mee te maken ..

Al de gegevens die ze je sturen zijn zo vals als een briefje van 11 gulden ...

M
aar de oplichters komen wel met steeds betere vervalsingen...Trap er niet in !

Maak NOOIT maar dan ook NOOIT geld over naar iemand die je nog nooit gezien hebt....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DatingBedrog is op geen enkele wijze verbonden aan welke website of wat voor bedrijf dan ook
De advertenties worden verzorgd door AdSense van Google en vallen volledig buiten de verantwoording van Datingbedrog
copyright 2001-2011 Datingbedrog